Wat kost een website?

Kosten

Op deze pagina vindt u informatie over de kosten van:
- een standaard website;
- teksten voor uw website laten schrijven;
- foto's laten maken;
- links voor uw website laten verzamelen;
- later links verzamelen en op deze op de site laten zetten.
Tot slot kijken we naar de vraag: 'Goedkoop of duurkoop?'

Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn exclusief btw.

Hoeveel kost een standaard website?

Wat kost een website bij Goedkoopste-Websites.nl? Dat is afhankelijk van uw wensen. Onze prijzen (en een paar voorbeelden) vindt u hieronder:

Administratiekosten (per opdracht) € 20,00
Homepage € 40,00
Themapagina € 40,00
Linkpagina € 40,00
CD met uw website (aanbevolen) € 10,00

Daarnaast hebt u een hosting pakket nodig. Een geschikt hosting pakket (een domeinnaam en webruimte voor een website) is er al voor zo'n € 15,00 per jaar.
Verder gaan we er hierbij van uit dat u (om de kosten van uw website zo laag mogelijk te houden) zelf de benodigde teksten en foto’s voor de website aanlevert. Wilt u toch liever de teksten laten schrijven? Wat de website dan kost en meer uitleg vindt u lager op deze pagina.
De kosten voor het maken van een website zijn in principe eenmalig! Daarnaast betaalt u dus aan uw hosting provider jaarlijks de kosten voor uw hosting pakket. U hebt dan voor weinig geld een heel complete website!
Als u later pagina’s wilt laten wijzigen, nieuwe pagina’s laat toevoegen of het design wilt laten veranderen, zijn daar natuurlijk wel weer kosten aan verbonden. U kunt dan Goedkoopste-Websites.nl weer inschakelen, maar u kunt desgewenst uw website ook door een ander bedrijf laten aanpassen.
Nadat de website afgeleverd is bent u op geen enkele wijze van ons afhankelijk. Door onze werkwijze is het úw website die onder úw domeinnaam op úw webruimte te vinden is!

Hoeveel kost een website met een homepage, 2 themapagina's en een linkpagina?

Homepage €    40,00
2 Themapagina’s (á € 40,00) €    80,00
Linkpagina €    40,00
Administratiekosten €    20,00
Website op cd thuisgestuurd €    10,00
------------------------------- ----------
Totaal: €  190,00

+ Daarbij de jaarlijkse kosten van het hosting pakket.

Voorlopig even geen tijd voor het verzamelen van links voor de linkpagina? Wat kost een website dan?

Homepage €    40,00
2 Themapagina’s (á € 40,00) €    80,00
Administratiekosten €    20,00
------------------------------- ----------
Totaal: €  140,00

+ De jaarlijkse kosten van het hosting pakket.

Wilt u na de aflevering van uw website themapagina’s en/of een linkpagina laten aanmaken en toevoegen? Dan gebeurt dat tegen de dan daarvoor geldende prijzen!

Teksten (laten) schrijven voor uw website

Tekst is een onmisbaar onderdeel van uw website! In de eerste plaats zoeken potentiële klanten op internet naar informatie over bedrijven, producten en diensten. Er zijn echter nog meer redenen om een website van voldoende tekst te voorzien. Zoekmachines hebben namelijk tekst nodig, om te bepalen waar een website over gaat en op welke plaats zij die website moeten zetten. Daarnaast zullen de meeste eigenaren van linkpagina's u geen link geven als u geen belangrijke (interessante) informatie aanbiedt op uw website. Een gebrek aan tekst betekent dus dat uw website zeer waarschijnlijk niet gevonden gaat worden (tenzij u links naar uw website gaat kopen, hetgeen een vrij dure en zelfs ook nog linke zaak is). Als uw website niet gevonden wordt kan hij u ook geen (nieuwe) klanten bezorgen.

Hebt u zelf geen tijd om de teksten voor uw website te schrijven en is er niemand in de omgeving die dit voor u kan doen? Dan kunt u dit ook aan ons uitbesteden. Wij nemen dan telefonisch contact met u op voor een interview. De antwoorden worden uitgewerkt en vervolgens verwerkt tot tekst(-en) voor uw homepage en de gewenste themapagina(-'s).
Het laten schrijven van teksten kost €80,00 per pagina (homepage en/of themapagina). Hoeveel kost een website dan? Als we het eerste voorbeeld (een website met: homepage, 2 themapagina’s en een linkpagina) er weer even bijpakken, dan zijn de prijzen:

Homepage €    40,00
Homepage tekst schrijven €    80,00
2 Themapagina’s (á € 40,00) €    80,00
2x Themapagina tekst schrijven €  160,00
Linkpagina €    40,00
Administratiekosten €    20,00
Website op cd thuisgestuurd €    10,00
------------------------------- ----------
Totaal: €  430,00

Plus jaarlijkse kosten voor domeinnaam en webruimte.

Foto's laten maken voor uw website

Om uw website goedkoop te houden is het beter dat u zelf de foto’s voor de website aanlevert. Wanneer de foto’s per E-mail verstuurd worden dienen ze eerst verkleind te worden tot een formaat, dat voor internet geschikt is. Er zijn gelukkig heel veel hobbyfotografen. Misschien hebt u ook iemand in uw familie- of kennissenkring die dit voor u kan doen? Wanneer u ons vraagt om dit voor u te doen, komen de kosten van alle daarvoor benodigde werkuren (á €40,00 per uur) en reiskosten voor uw rekening.

Links voor uw website laten verzamelen

Is het de bedoeling dat uw website goed vindbaar is voor potentiële klanten? Dan kan een linkpagina belangrijk zijn voor uw website! De kosten hiervan worden over het algemeen altijd ruimschoots terugverdiend.
Wanneer u Goedkoopste-Websites.nl wilt inschakelen om links voor u te verzamelen kost u dit €300,00 (excl. btw; incl. €20,00 administratiekosten). U vraagt hiervoor onder de link 'Contact' het bestelformulier 'Linkbuilding' aan. Als wij uw opdracht aannemen hebben wij een inspanningsverplichting en geen prestatieverplichting. Wij zullen ons uiterste best doen zoveel mogelijk relevante links voor u te verzamelen en zullen u cc/bcc de kopie van ieder linkverzoek toesturen.
Zelf links verzamelen voor uw website (zie de informatie onder de link: 'Linkpagina') kost u tijd, maar is natuurlijk goedkoper.

Later zelf links voor de website verzamelen

Wilt u na de aflevering van uw linkpagina zelf een nieuwe ronde links verzamelen starten? Wilt u Goedkoopste-Websites.nl weer inschakelen om deze links op uw website te plaatsen? Dan kost u dit €40,00 (incl. €20,00 aministratiekosten; excl. btw). Vraagt u eerst via het contactformulier het bestelformulier 'Zelf links verzamelen' aan. U hoort zo snel mogelijk of wij en zo ja per wanneer wij uw opdracht aannemen. Een nieuwe ronde links verzamelen wordt uitgevoerd volgens het stappenplan dat u in de informatie over een linkpagina vindt.

Goedkoop kan duurkoop zijn

Goedkoop een website laten maken kan voor veel mensen een valkuil zijn. 'Wat kost een website?' is een belangrijke vraag. De vraag: 'Wat levert mijn website mij op?' is eigenlijk veel interessanter! In feite bepaalt het antwoord op die vraag of uw website goedkoop was of te duur.
U kunt besparen op de kosten van een website door een aantal dingen zelf te doen:

  1. U kunt zelf de foto’s aanleveren. Als u graag fotografeert zal dat geen problemen opleveren. Ook als u een fanatieke hobbyfotograaf in uw directe omgeving hebt, komt dit meestal wel goed.
  2. U kunt zelf de teksten voor de verschillende pagina’s van uw website aanleveren. Tijdgebrek blijkt hierbij in de praktijk voor de meeste ondernemers een zwaar onderschat probleem te zijn. Iedereen heeft het druk tegenwoordig en vooral het schrijven van teksten is voor weinig mensen een favoriete bezigheid. Zelf teksten schrijven blijkt vaak ook veel meer tijd te kosten dan men had voorzien. Men begint vol goede moed en dan………? Uiteindelijk duurt het vele maanden en soms zelfs langer dan een jaar voor de website gereed is om op internet geplaatst te worden. U kent het spreekwoord: 'Van uitstel komt afstel?' Ook dat komt zeer regelmatig voor! Misschien hebt u iemand in de buurt die dit voor u of samen met u kan doen? Heeft die persoon voldoende tijd hiervoor? En anders? Ook wat betreft het schrijven van webteksten behoren wij met onze prijzen tot de goedkoopste aanbieders!
  3. Verder kunt u, wanneer u een linkpagina wenst, zelf links verzamelen. U kunt ook bepaalde pagina’s (bijvoorbeeld: aanbiedingen of nieuws) zelf gaan onderhouden. Het scheelt allemaal in de kosten, maar ook hier wijst de praktijk uit dat dit wegens tijdgebrek (of een te lage prioriteit – het is maar net hoe u het bekijkt) vaak tegenvalt.

Wilt u een website hebben om potentiële klanten de weg te wijzen naar uw bedrijf? Denkt u erover dingen zelf te doen die u eigenlijk niet goed liggen? Hebt u weinig tijd? Kunt u in dezelfde tijd hetzelfde of meer verdienen (met werk dat u liever doet)? Kunt u de tijd nuttiger besteden? Overweeg dan nog eens of het niet beter is om het te laten doen. De tijd dat uw website niet gevonden kan worden op internet, kost u klanten! Goedkoop kan ook bij het laten maken van een website duurkoop zijn. Als u straks de vraag gesteld wordt: 'Wat kostte uw website?' Moet u die dan beantwoorden met: 'Een hoop tijd en ergernis,' of: 'Welke website?'
Hebt u voldoende tijd en/of zijn er mensen die bepaalde taken op zich kunnen nemen? Fantastisch! Bespaar op de kosten en laat bij ons goedkoop een website maken!